CO2-reductie

XXImo steunt en stimuleert energiezuinig, milieuvriendelijk en duurzaam vervoer. Het principe van de XXImo Mobility Card biedt meer flexibiliteit en maakt reizen met het openbaar vervoer en elektrisch rijden aantrekkelijker. Door vaker voor dit soort opties te kiezen, kunnen we komen tot een vermindering van de CO2-uitstoot. CO2-reductie is cruciaal om de aarde leefbaar te houden. XXImo biedt de beheerder tevens een overzicht van de CO2-uitstoot van iedere kaarthouder per reis. Zo kan duurzaam reizen gestimuleerd worden.

Overzicht van CO2-reductie

De beheerder krijgt via ‘Mijn XXImo’ automatisch een overzicht van de CO2-emissie van alle reisbewegingen per kaarthouder. Deze gegevens zijn beschikbaar dankzij onze samenwerking met ClimaCount. ClimaCount heeft in samenwerking met CE Delft een methodiek ontwikkeld om de CO2-uitstoot te beperken. Voor elk type van transactie met de XXImo Mobility Card werd een CO2-belastingfactor door CE Delft vastgesteld. Deze factoren worden periodiek door TNO gecontroleerd. U kunt dus per type van mobiliteitsdienst nagaan hoeveel vervuiling deze dienst met zich meebrengt. U kunt hierdoor ook heel eenvoudig zien met welke manier van reizen u mogelijk een CO2-reductie zou kunnen realiseren. Dit bewustzijn kan tot een verandering in de reisgewoontes leiden. Neemt u bijvoorbeeld vaak een taxi om vanaf het station op uw plek van bestemming in de stad aan te komen? Dan kiest u er in het vervolg wellicht vaker voor om een city bike te huren voor diezelfde korte route. Zo kan het zijn dat milieuvriendelijker reizen ook een positief effect heeft op de kosten én op de persoonlijke gezondheid.

Compensatie

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om de CO2-uitstoot door ClimaCount te laten compenseren. Hiervoor wordt een vast bedrag per XXImo Mobility Card berekend; zie daarvoor onze tarievenpagina. ClimaCount investeert in projecten waarmee de opwarming van de aarde effectief kan worden bestreden. Dit zijn bijvoorbeeld projecten rond de stimulering van bosbouw en het opwekken van duurzame energie door de bouw van windmolens. Het klimaatcompensatieprogramma van ClimaCount wordt jaarlijks gecontroleerd door KPMG Advisory.

Milieuvriendelijk reizen met XXImo – de voordelen

  • XXImo biedt u meer flexibiliteit en milieuvriendelijke oplossingen.
  • XXImo geeft u een duidelijk overzicht van de CO2-uitstoot van uw bedrijf.
  • U kunt per type van mobiliteitsdienst nagaan hoe milieuvervuilend deze optie is.
  • Er wordt meer bewustzijn gecreëerd.
  • Mogelijk positief effect op de kosten en de gezondheid van werknemers.