XXImo en Visa maken al 10 jaar mobiliteit makkelijker en de ontwikkelingen gaan alsmaar sneller. Zo speelt Visa een steeds belangrijkere rol in de betaling van “shared mobility” mogelijkheden zoals deelfietsen, deelauto’s, deelsteps, scooters en taxi’s. Met de komst van Mobility as a Service zet Visa in op contactloos betalen met kaart/telefoon/wearable als identificatie en betaling voor MaaS-transacties. In steden zoals Londen, Wenen, Istanbul, Shanghai, New York, Miami en Singapore reizen dagelijks al vele miljoenen mensen met behulp van contactloos betalen. Met deze nieuwe ‘digital contactless technology’ zijn XXImo en Visa klaar voor MaaS. Jij ook?

 

Contactloos is de toekomst

Visa is het meest geaccepteerde en veiligste betaalplatform ter wereld. XXImo maakt gebruik van dit platform om betalingen van klanten te verwerken en te registreren. Om mobiliteit in de toekomst nog makkelijker te maken richten we ons op de volgende 2 pijlers.

1. Mass-transit (openbaar vervoer)

De technologie van Visa maakt het mogelijk in en uit te checken op het openbaar vervoer. Trein, fiets, scooter, bus, step, metro: alles betaal je probleemloos met 1 oplossing. In grote steden zoals London, Miami, New York, Rio de Janeiro en Singapore maken al miljoenen mensen gebruik van contactloos inchecken.

2. EV-laden

Er is veel te doen rond de huidige manier van betalen voor elektrisch laden. Er staan vraagtekens bij prijstransparantie, risico op kopiëren van de laadpas en de trage data-uitwisseling waardoor er geen realtime inzicht is in transacties. Allego startte in Nederland met het inbouwen van contactloze readers in laadpalen om transacties via Visa te verwerken. De voordelen zijn veiligheid, realtime data uitwisseling en direct inzicht in de kosten. Ook de superchargers van Tesla accepteren (via de app) XXImo/Visa.