Mobiliteitsbudget

Of u nu zelfstandige bent of een bedrijf met 50 medewerkers: nadenken over een goed mobiliteitsbudget is voor elke onderneming van belang. Het is goed om binnen uw bedrijf beter naar mobiliteit te kijken en om terzake gegronde keuzes te maken. Bovendien kan een goed mobiliteitsbudget fiscaal aantrekkelijk zijn. Het gebruik van de XXImo Mobility Card binnen uw bedrijf geeft u niet alleen meer inzicht, maar biedt u ook meer controle over de reiskosten.

Mobiliteitsmanagement: inzicht in het mobiliteitsbudget

Mobiliteitsmanagement is een verzamelnaam voor initiatieven om de mobiliteitskeuzes van individuen te beïnvloeden. Om een mobiliteitsbudget binnen de hele organisatie te implementeren, is het verstandig om inzicht te verwerven in de gemaakte of verwachte (mobiliteits-)kosten per werknemersgroep. XXImo helpt u daarbij. Omdat XXImo voor iedereen alle kosten, reisbewegingen en CO2-footprint overzichtelijk maakt, krijgt u in één keer een beeld van alle kosten, zonder dat de werknemers worden belemmerd in hun dagelijkse (zakelijke) verkeer. De organisatie gaat van (totaal-)inzicht naar (kosten-)sturing en bewust reisgedrag. U kunt uw mobiliteitsbudget veel gerichter gaan bepalen.

Budgetten vooraf beheren met XXImo

Het XXImo-systeem is een faciliteit die per werknemer specifiek is in te richten. De geautoriseerde mobiliteitsdiensten zijn per werknemer te bepalen en indien gewenst van een maximale bestedingslimiet te voorzien. U kiest dus vooraf het budget en de dienstverlening waarmee de werknemers hun zakelijke reizen kunnen maken. Wanneer een werknemer 80% van zijn bestedingslimiet heeft verbruikt, ontvangt hij een bericht en kan hij zijn budget online door de beheerder van het bedrijf laten bijstellen. Indien de werknemer zijn vooropgestelde budget heeft overschreden, kunnen er geen betaaltransacties meer gedaan worden met de XXImo Mobility Card. De XXImo Mobility Card wordt dan bij de kassa voor de desbetreffende betaling geweigerd.

In de beveiligde Mijn XXImo-omgeving krijgt de werkgever overzichtelijke tools en rapporten aangereikt voor proactieve sturing en beheersing van de kosten. De werknemer heeft via de beveiligde ‘Mijn XXImo’-omgeving toegang tot zijn eigen rapporten.