Buitenlandse btw terugvragen

Veel zakelijke kosten kunnen worden aangegeven bij de belasting, zoals brandstofkosten, parkeerkosten en het huren van vergaderlocaties. Veel bedrijven weten echter niet dat ook buitenlandse betalingen voor btw-teruggave in aanmerking komen. Net als de btw op transacties binnen België, kan het terugvragen van buitenlandse btw een omslachtig en tijdrovend proces zijn. Maar wanneer u met uw XXImo Mobility Card afrekent, is ook dat verleden tijd. Alle transacties zijn immers eenvoudig, snel en professioneel af te handelen. Bovendien gebruikt XXImo een uitgebreid informatiesysteem waardoor bijna alles te automatiseren is. Zo wordt het dus een stuk eenvoudiger om uw buitenlandse btw terug te vorderen. Ideaal, nietwaar?

Buitenlandse btw terugvragen – hoe werkt het?

In samenwerking met btw-specialist VATit biedt XXImo de dienst ‘Buitenlandse btw terugvragen’ aan voor het terugvorderen van in het buitenland betaalde btw. Terug te vorderen btw zit bijvoorbeeld op uw buitenlandse tank-, reis- en verblijfkosten. Voor een bedrijf is het een moeizaam proces om de buitenlandse btw terug te vragen, omdat er per land verschillen zijn in de minimumbedragen en regelgevingen voor teruggave van btw. VATit heeft deze regels opgenomen in een informatiesysteem, dat berekent vanaf welk moment een klant een bepaald bedrag aan btw kan terugvragen. Door dit systeem te koppelen aan de gegevens van de XXImo-kaarthouder, is een verregaande automatisering mogelijk. Daarnaast kan VATit terugvallen op een uitgebreid Europees netwerk, wat de kans verhoogt op het succesvol terugvragen van in het buitenland betaalde btw.

Minder administratie, minder zorgen

Het terugvorderen van in het buitenland betaalde btw leidt voor veel ondernemers tot kopzorgen. Daarom biedt XXImo deze service aan aan bedrijven met werknemers die regelmatig in het buitenland transacties uitvoeren. Met het gemak van XXImo en de no cure, no pay terugvordering van VATit wordt op een zo efficiënt mogelijke manier een maximale besparing gerealiseerd. Bovendien bespaart u hiermee veel tijd. Uw bedrijf verlaagt dus de nettokosten. Als beheerder kunt u deze dienst voor uw bedrijf aanvragen bij XXImo.

Betalen in het buitenland met XXImo – de voordelen

  • Bijna volledig geautomatiseerd terugvragen van buitenlandse btw dankzij ons uitgebreide systeem.
  • Complexe regelgeving in alle landen is door VATit reeds geïnventariseerd en opgenomen in het systeem.
  • U profiteert van het uitgebreide netwerk van VATit en hebt daarom meer kans op teruggave.
  • U profiteert van de no cure, no pay garantie van VATit.
  • Het bespaart uw bedrijf enorm veel administratie, zorgen en geld.

 

Terug naar overzicht