Parkeren / tol

Reist u veel met de auto naar zakelijke afspraken? Dan hebt u naast brandstofkosten ook vaak parkeerkosten. Parkeren verloopt vaak omslachtig; u moet een los ticketje bewaren, wachten bij een betaalautomaat of vooraf inschatten hoe lang u zult blijven staan. Bovendien moet u een administratie van uw parkeerkosten bijhouden, wat u nog meer tijd kost. Uw XXImo Mobility Card biedt dan uitkomst als parkeerkaart. Want wist u dat voor zakelijke reizigers parkeerkosten aftrekbaar zijn? Dankzij XXImo verschijnen al uw parkeerkosten heel handig op één btw-factuur. Bijzonder overzichtelijk.

Waar kunt u uw XXImo Card als parkeerkaart gebruiken?

Met uw XXImo-parkeerkaart kunt u niet alleen in België, maar in heel Europa uw auto parkeren waar met Visa betaald kan worden. U kunt in België terecht bij alle parkeergarages van onder andere Q-park, Interparking, Apcoa, Vinci en B-parking (bij NMBS-stations). Maar ook bij de parkeerautomaat op straat, bij alle luchthavens en NMBS-stations. Bovendien kunt u ook sms-parkeren via 4411.

Bent u onderweg en op zoek naar een parkeerplek? In de gratis XXImo-app zoekt u heel gemakkelijk de dichtstbijzijnde parkeergelegenheden op, op basis van uw locatie. U kunt onder andere bij de volgende locaties terecht:

Parkeerautomaten waarbij betaald kan worden met Visa of een sms via 4411

Sms-parkeren via 4411 is beschikbaar in 23 Belgische steden (= 170.000 parkeerplaatsen). Sms-parkeren op straat is heel eenvoudig. U stuurt een kort sms-bericht naar 4411 om de parkeersessie te starten en te stoppen. De vaste transactiekosten voor het gebruik van sms-parkeren zijn € 0,25 per parkeersessie. Bekijk de handleiding voor sms-parkeren op straat.

Om sms-kosten te voorkomen kunt u ook uw parkeersessie starten, stoppen en betalen via de app van 4411 (beschikbaar via Google Play en App Store). U voert hier de automaatcode manueel in of gebruikt de QR-code op de parkeermeter (indien beschikbaar).

De parkeerkosten worden automatisch verrekend met het saldo op uw XXImo Mobility Card.

Voordat u sms-parkeren via 4411 kunt gebruiken dient u zich eerst in te schrijven bij 4411. Hoe werkt het? Log in op ‘Mijn XXImo’ en kies ‘parkeren’ voor een verdere uitleg.

Luchthavens

U kunt met XXImo ook parkeren bij alle parkings op de luchthavens, ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast kan valet parking op de luchthaven van Zaventem worden gebruikt en betaald met XXImo. U parkeert uw auto voor de vertrekterminal en geeft uw sleutels en reserveringsbevestiging aan een medewerker van de luchthaven die daar voor u klaarstaat. Deze medewerker parkeert uw auto op een 100% bewaakte parking dichtbij de vertrekhal. Bij terugkomst zal uw auto weer klaarstaan voor de vertrekhal. Reserveren of gratis annuleren is mogelijk tot 12 uur vooraf. Wanneer u reserveert, ontvangt u onmiddellijk een e-mailbevestiging met alle benodigde informatie. Reserveer hier.

Tol betalen met XXImo

Betaalde tunnels, bruggen en tolwegen zijn ondergebracht binnen de dienst ‘Parkeren’. Wanneer u geautoriseerd bent voor ‘Parkeren’ kunt u in heel Europa bij deze overgangen betalen met uw XXImo Mobility Card. Kaarthouders kunnen terecht bij alle poortjes die bestemd zijn voor ‘Visa’. Let op! Aan de Liefkenshoektunnel werkt de XXImo Mobility Card alleen bij de bemande betaalpunten.

Terug naar overzicht